تازه ها
مطابق گزارش بودجه سال 1404 حداقل ۷۰ درصد منابع مالی بند (ب) این تبصره، جهت پرداخت تسهیلات به طرحها و پروژههای حمایت از تولید و اشتغال با اولویت تأمین مالی مشارکت عمومی- خصوصی در سطح استانی با تصویب شورای برنامهریزی و توسعه استان اختصاص مییابد.
همچنین تا ۳۰ درصد منابع مالی بند (ب) این تبصره، جهت پرداخت تسهیلات به برنامههای حمایت از تولید و اشتغال دستگاههای اجرایی و مؤسسات در سطح ملی با اولویت تأمین مالی مشارکت عمومی- خصوصی اختصاص مییابد.
تا ۱۰ درصد منابع بند (ب) این تبصره، تا سقف ۵۰ هزار میلیارد ریال بهصورت کمک فنی و اعتباری با اولویت موضوعات افزایش سرمایه صندوقهای حمایتی اشتغال، اجرای برنامههای بازار کار جوانان و دانشآموختگان دانشگاهی قابل هزینهکرد است. دستورالعمل نحوه هزینهکرد این جزء ظرف مدت یک ماه از لازمالاجرا شدن این قانون با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب شورای عالی اشتغال میرسد.
در این میان یکی از چالش هایی که همواره وجود دارد و راه حل یا راه حل های مشخصی برای آن وجود ندارد، بحث اشتغال دانش آموختگان و حمایت از نهاد ها و دستگاه های حامی اشتغال دانش آموختگان مثل جهاد دانشگاهی است.
شورای عالی اشتغال کشور در بیست و یکم خردادماه سال جاری به منظور تحقق ۲۵درصدی اشتغال فارغ التحصیلان از کل تعهدات اشتغال کشور در سال ۱۴۰۳، بسته سیاستی اشتغال آفرین ویژه دانشاموختگان مشتمل بر ۱۴ بند را ابلاغ کرد.
بر اساس مصوبات هشتاد و هشتمین جلسه شورای عالی اشتغال کشور به منظور تحقق 25درصدی اشتغال فارغ التحصیلان از کل تعهدات اشتغال کشور در سال 1403، «بسته سیاستی اشتغال آفرین ویژه دانشاموختگان در راستای تحقق تعهد اشتغال فارغ التحصیلان استان» مشتمل بر 14 بند تصویب و متعاقباً از سوی وزیر کشور جهت اقدام در قالب دستورالعملها، جهت گیریها، هماهنگیها و محورهای عملیاتی به تمامی استانداران کشور ابلاغ گردید.
این بسته برای اولین بار با نگاه ویژه به اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی مصوب شد که می تواند ظرفیت ها و بستر های ویژه ای را برای اشتغال دانش آموختگان فراهم نماید. حتی شعار اصلی وزارت کار در سال 1404 در حوزه اشتغال بر موضوع حل بیکاری فارغالتحصیلان بنا نهاده شد که اقدام ارزشمند و تحسین برانگیزی بود. در همین راستا برخی استانداران مثل استانداران مثثثل استاندار سمنان که نگاه تخصصی به اشتغال دارند تلاش کردند تا 40 درصد اولویت اشتغال خود را برای دانش آموختگان اختصاص دهند که می تواند به عنوان الگو برای سایر استانداران مورد توجه قرار گیرد.
به منظور تحقق سهم 25درصدی اشتغال فارغ التحصیلان از کل تعهدات اشتغال کشور در سال 1403، بسته سیاستی اشتغال آفرین مشتمل بر 14بند در قالب دستورالعمل ها ،جهت گیریها و هماهنگی و محورهای عملیاتی در سطح استان وزارت کشور مکلف است نسبت به ابلاغ دستورالعمل مذکور به استانداری ها اقدام نماید.
با توجه به جایگاه جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری و نیز زیست بوم کارآفرینی و اشتغال کشور، استفاده از ظرفیت های علمی و دانشگاهی بویژه جهاد دانشگاهی که بستر خوبی در زمینه زیست بوم اشتغال و کارآفرینی دانش آموختگان دارد یک ضرورت است.
امیر علی بینام، سردبیر
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات